Tatar rozhodol, za gólovú akciu chváli Mikúša

Tomáš Tatar: "Bol to veľmi dôležitý zápas v mojom živote"

Kľúčové slová
H-skupina
Švajčiarsko
Slovensko
návrat
Tomáš Tatar
HELSINKI 13. mája (SITA) - Nedeľňajší veľmi dôležitý triumf slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta nad Švajčiarskom (1:0) mal na strane zverencov tréner Vladimíra Vůjtka dvoch hrdinov - brankára Jána Laca a útočníka Tomáša Tatara. Kým 30-ročný gólman prispel k cennému víťazstvu 21 úspešnými zákrokmi a za svoj chrbát nepustil ani jeden puk, o deväť rokov mladší krídelník strelil jediný gól celého stretnutia.
"Vedel som, že to bude náročný zápas, určite bol veľmi dôležitý v mojom živote. Neviem, však či bol najťažší v celej mojej doterajšej kariére,“ zneli prvé slová po zápase od Tomáša Tatara a vzápätí opísal aj jedinú gólovú akciu duelu: "Z obrany sme začali vynikajúci útok. Nahodil som puk a zvádzal súboj so Švajčiarom, ktorý som asi zvládol lepšie. Chalani tam dobre forčekovali a videl som, že Ďuro Mikúš sa dostal k puku. Trochu som čítal hru a chcel som ísť do bránky. Ďuri ma však dobre našiel a bola odkrytá bránka, potom to tam stačilo už len dotlačiť. Bola to vynikajúca práca Juraja Mikúša.“ Pri spomenutej gólovej akcii Tomáš Tatar zakričal na svojho spoluhráča z útoku, aby vedel, kde ho má hľadať. "K tomu nás nabáda tréner. Kouč Jerguš Bača nám vždy hovorí, že kričanie a rozprávanie je zadarmo a treba to využívať a pomáhať si. Či už v obrane alebo útoku na seba kričíme a je to veľká pomoc,“ pokračoval.
Dravý útočník mal pred svojím druhým gólom na tohtoročnom šampionáte šancu skórovať už skôr, no prečíslenie s Jurajom Mikúšom. "Musím to riešiť trochu lepšie. Chcel som mu to hodiť pred prázdnu bránku. Možno sa z takýchto situácii dá strieľať, alebo keď chcem prihrať, musím to urobiť lepšie,“ vrátil sa k spomenutému okamihu Tatar, ktorý prežíval najťažšie okamihy v závere zápasu: "Cítili sme, že Švajčiari vážne potrebujú dať ten gól. Museli sme to ubrániť, všetci sme bojovali srdiečkom a chceli sme vyhrať ten zápas. Vedeli sme, že Švajčiari budú hrýzť, psychicky to bol veľmi náročný duel. Ujali sme sa vedenia a museli sme to udržať celý zápas.“
Fanúšikov, ale aj slovenských hokejistov zarmútila správa, že počas nedeľňajšieho duelu proti Švajčiarom prišiel tím SR o dvoch skúsených hráčov - obrancu Dominika Graňáka a útočníka Marcela Hossu. Obaja utrpeli zlomeniny na rukách a šampionát sa pre nich skončil. "Je to pre nás ťažká situácia. Dúfam, že sa s ňou vyrovnáme a dôstojne popasujeme. Verím, že to zvládneme a nebude žiadny problém. Každopádne vždy budeme držať spolu,“ poznamenal Tatar.


fr;rk

Pridaj komentár

Najčítanejšie články
TOP 10 v tipovacej súťaži
  1. 1. /8ivko8+11551.42 b
  2. 2. /orangutan+11535.72 b
  3. 3. /lienocka+2823.89 b
  4. 4. /ESTYyy+2066.00 b
  5. 5. /stenlyman+1562.76 b
  6. 6. /clovek55+346.00 b
  7. 7. /rufi+200.50 b
  8. 8. /vlado+20.50 b
  9. 9. /ivan6464-500.00 b
  10. 10. /janci18-1000.00 b