Finále - Rusko - Slovensko - hlasy - 6

Hlasy po finálovom stretnutí hokejových majstrovstiev sveta medzi Ruskom a Slovenskom (6:2)

Kľúčové slová
Hokej-MS-finále-Rusko-Slovensko-hlasy
HELSINKI 20. mája (SITA) - Hlasy po finálovom stretnutí hokejových majstrovstiev sveta medzi Ruskom a Slovenskom (6:2):

Zinetula Biľaletdinov (tréner Ruska): "Na finále sme sa pripravovali s veľkou vážnosťou. Vedeli sme, že Slovensko nebude ľahkým súperom, keďže zdolalo Kanadu a Česko. Chlapci však zvládli duel skvele. Celý šampionát sme odohrali na vysokej úrovni. Najťažším momentom bolo pre nás štvrťfinále s Nórskom. Chýbala nám vtedy voľnosť, všetci si uvedomovali dôležitosť zápasu. Venujeme tento titul Lokomotivu Jaroslavľ. Bol to veľký tím, kde hrali skvelí hráči, nielen naši, ale aj cudzinci."

Pavel Daciuk (útočník Ruska): "Nebolo to jednoduché finále. Nezačali sme najlepšie, čo nám situáciu skomplikovalo. Nebolo dôležité, akým výsledkom sa duel skončí. Pre nás bolo najdôležitejšie, že sme chceli vyhrať. Musím sa poďakovať všetkým za veľkú podporu. Pohár nie je ťažký, zatiaľ sme ho nerozbili."

Alexander Siomin (útočník Ruska): "Cieľ bol jednoznačný, chceli sme vyhrať. Išli sme tvrdo za ním. Teším sa, že sme sezónu zakončili na víťaznej vlne. Som veľmi šťastný. Mám teraz toľko síl, že by som odohral ešte jeden turnaj."

Tomáš Kopecký (útočník SR): "Medaila je dosť ťažká, ale človeka škrie, že mohol dosiahnuť aj viac. Ak by mi pred turnajom niekto hovoril, že budem odchádzať so striebrom, potom by som to bral všetkými desiatimi. Teraz ma hnevá, lebo aj proti Rusom sme mali šancu. Škoda druhej tretiny. Pred jej začiatkom sme si hovorili, že musíme odohrať najlepšiu druhú časť na šampionáte, napokon sme urobili chyby. Rusi majú skvelé štyri útoky, ktoré vedia dať gól a dnes to ukázali."

Juraj Mikúš (útočník SR): "Prehrali sme zápas a teraz si ani neuvedomujem, že sme skončili strieborní. Možno si to naplno uvedomím až po stretnutí s fanúšikmi, ktorým prídeme poďakovať za podporu, ktorú sme na diaľku cítili. Rusi boli dnes dobrí, my sme nemali svoj deň a nehrali to, čo doteraz. Dali sme do zápasu všetko, ale súper bol lepší. Urobili sme pri treťom a štvrtom inkasovanom góle chyby. Kým za stavu 2:1 pre nich to bolo ešte hrateľné, potom sa už nám hralo ťažšie."


pp;lb

Pridaj komentár

Najčítanejšie články
TOP 10 v tipovacej súťaži
  1. 1. /8ivko8+11551.42 b
  2. 2. /orangutan+11535.72 b
  3. 3. /lienocka+2823.89 b
  4. 4. /ESTYyy+2066.00 b
  5. 5. /stenlyman+1562.76 b
  6. 6. /clovek55+346.00 b
  7. 7. /rufi+200.50 b
  8. 8. /vlado+20.50 b
  9. 9. /ivan6464-500.00 b
  10. 10. /janci18-1000.00 b