Hráčov i trénera privítanie v Bratislave prekvapilo

Slovenskí hokejoví reprezentanti sa v pondelok popoludní za veľkých ovácií vrátili domov z majstrovstiev sveta, na ktorých získali striebro

Kľúčové slová
Slovensko
pondelok
reprezentácia
Bratislava
návrat
privítanie
oslava
ohlasy
BRATISLAVA 21. mája (SITA) - Na slovenských hokejových reprezentantov čakalo v pondelok popoludní v Bratislave triumfálne privítanie. Tisícky fanúšikov mávali hráčom a realizačnému tímu v uliciach počas cesty z letiska otvoreným autobusom, niekoľko tisíc ľudí zaplnilo Námestie SNP. Striebro z majstrovstiev sveta v Helsinkách vyvolalo na Slovensku po rokoch opäť hokejový ošiaľ.
"Všetky privítania podobných rozmerov sú krásne. Je to vysnívaná situácia. Fanúšikovia oceňujú, koľko nás stála táto medaila síl. Museli sme veľmi bojovať, aby sme sa dostali do finále. Tešíme sa, že sme urobili ľuďom veľkú radosť," povedal kapitán tímu Zdeno Chára.
Slovenské mužstvo prekvapilo v Helsinkách hokejový svet. Podobný úspech pred šampionátom nikto nečakal. Po nedeľňajšom finále proti Rusom (2:6) slovenskí hráči nemali veľa času na oddych. Po súboji totiž nasledovalo balenie v Hartwall Arene a neskorá večera v hoteli. "Veľa sme toho nenaspali, keďže sme ráno už opúšťali Helsinki a balenie si vyžadovalo určitý čas. Navyše, všetci sme žili veľkými emóciami," doplnil Zdeno Chára.
Všetky medailové návraty domov zažil Miroslav Šatan, ktorý už má na svojom konte štyri cenné kovy z majstrovstiev sveta. "Je to už deväť rokov, čo som absolvoval podobnú oslavu. Človek vidí na tvárach ľudí veľkú radosť. Je skvelé, že hokej je fenomén, ktorý spája Slovákov dokopy. Pre mňa to už bola štvrtá podobná exkurzia Bratislavou a musím povedať, že sa zlepšujeme," uviedol Miroslav Šatan.
Oslavy príchodu si riadne užil aj brankár Ján Laco. Liptáka pred šampionátom mnohí na Slovensku nepoznali, teraz mu už pripisujú status národného hrdinu. "Cesta z letiska bola nekonečná, ale o to krajšia. Sú to nádherné pocity. S účinkovaním na šampionáte som veľmi spokojný," povedal Ján Laco, ktorý sa hrdil striebrom a niekoľkokrát do cenného kovu neveriacky zahryzol.
Reprezentačný kormidelník Vladimír Vůjtek je momentálne na Slovensku azda najpopulárnejším Čechom. Z medaily mal aj on veľkú radosť. "Čítal som, že Slovensku sa na severe Európy darilo. Od začiatku sme účinkovanie na šampionáte postavili na hráčoch, ktorí sa podriadili pravidlám. Pomohli nám hokejisti zo zámoria, ktorí sú tímovými hráčmi. Po víťazstve nad Francúzskom spadlo z nás veľké bremeno. Privítanie bolo veľkolepé, prekonalo moje očakávania," povedal Vladimír Vůjtek, ktorý už na sebe nemal víťaznú košeľu. Tú si obliekol v posledných ôsmich zápasoch na turnaji, sedemkrát v nej oslavoval víťazstvo. "Mám ju zabalenú v kufri," prezradil s úsmevom Vladimír Vůjtek.


pp;ko

Pridaj komentár

Najčítanejšie články
TOP 10 v tipovacej súťaži
  1. 1. /8ivko8+11551.42 b
  2. 2. /orangutan+11535.72 b
  3. 3. /lienocka+2823.89 b
  4. 4. /ESTYyy+2066.00 b
  5. 5. /stenlyman+1562.76 b
  6. 6. /clovek55+346.00 b
  7. 7. /rufi+200.50 b
  8. 8. /vlado+20.50 b
  9. 9. /ivan6464-500.00 b
  10. 10. /janci18-1000.00 b