H-skupina - Kanada - Slovensko - hlasy - 1

Hlasy hráčov po stretnutí hokejových MS Kanada - Slovensko

Kľúčové slová
piatok
H-skupina
Kanada
Slovensko
hlasy
1
HELSINKI 4. mája (SITA) - Hlasy hráčov po stretnutí hokejových MS Kanada - Slovensko (3:2):

Milan Bartovič (útočník SR): "Na začiatok bola Kanada ťažkým súperom, veď je jedným z favoritov šampionátu. Bolo to náročné najmä psychicky. Súboj sme dobre rozohrali a myslím, že náš výkon nebol zlý. Nebyť zbytočných chýb, mohol byť dnešný zápas aj víťazným. Verím, že nepriaznivú sériu tesných prehier z ostatného obdobia zlomíme už v ďalšom vystúpení."

Peter Hamerlík (brankár SR): "Cítil som sa veľmi dobre. Chalani mi v obrane pomáhali. Škoda druhého gólu, ktorému sa dalo zabrániť. Čakal som od Kanaďana prihrávku, vytočil som sa do iného uhla a puk mi prepadol. Kanaďania hrali rýchlo, strieľali z prvej, pred bránkou si počínali veľmi dôrazne a presilovky hrali fantasticky. Na jednej strane prehra mrzí, na druhej sme odohrali dobrý zápas a dokázali sme si, že môžeme vzdorovať komukoľvek."

Libor Hudáček (útočník SR): "Trocha som si na Kanaďanov trúfol a platilo to na nich. Čakal som od nich ešte viac. Myslel som si, že budú hrať viac do tela, tvrdšie a lepšie. Dnes sme na nich mali, mohli sme získať aspoň bod. Škoda momentu zo 17. minúty, keď som mohol vyrovnať na 1:1, ale nepodarilo sa mi to. Mali sme viaceré šance, nedali sme však góly. Kanaďania využili naše chyby. Ak chceme na tomto šampionáte niečo uhrať, musíme si trúfnuť na každého. Potrebujeme ísť zdola a krok za krokom."

Tomáš Kopecký (útočník SR): "Prehra mrzí, lebo sme im našimi zaváhaniami darovali góly. Urobili sme v obrane dve veľké chyby, ktoré Kanaďania potrestali. Neboli lepší a ani nás neprevýšili, ale využili naše zlyhania. Dnešný hokej je o tom, kto spraví menej chýb - ten zvíťazí. V našej hre boli aj dobré momenty. Urobíme si rozbor, aby sme zistili, v čom sa musíme zlepšiť. Mali sme pár fáz, keď sme podržali puk u súpera a tlačili sa pred jeho bránku. Musíme sa však tlačiť ešte oveľa viac, pokúšať sa tečovať strely od obrancov a hrať sebavedomejšie."

Miroslav Šatan (útočník SR): "V našej hre bolo viacero vecí, ktoré sú sľubné pred pokračovaním turnaja. Čakal nás najsilnejší súper na šampionáte, až na 5 - 6 minút, keď sme ponúkli Kanaďanom šance, to bolo dobré. Spočiatku bol duel dosť opatrný, Kanaďania v úvode neboli takí agresívni, ako sme u nich zvyknutí. Asi sa prispôsobovali hre na širšom klzisku. My sme mali veľa hráčov, ktorí ešte na takomto fóre proti Kanade nehrali. Pre chalanov je to dobrá skúsenosť a verím, že naše výkony budú mať stúpajúcu tendenciu. Kanaďania prehusťovali stred, popri mantineloch sa nám darilo prenikať a využívať priestor. Dnes nám chýbal gól k bodu."

Zdeno Chára (kapitán SR): "Nebol to zlý výkon, ale mohol byť aj lepší. Škoda, že sme dostali o gól viac, ako sme dali. Určite by sme si zaslúžili aspoň bod. Viac sme sa mali tlačiť k bránke a strieľať. Puk sa vždy môže odraziť na dorážku. Aj Kanaďania hrali opatrne. Ak by sme vyrovnali, bolo by to veselšie. V závere sme si utvorili niekoľko šancí, ale brankár podržal súpera."


pp;ko

Pridaj komentár

Najčítanejšie články
TOP 10 v tipovacej súťaži
  1. 1. /8ivko8+11551.42 b
  2. 2. /orangutan+11535.72 b
  3. 3. /lienocka+2823.89 b
  4. 4. /ESTYyy+2066.00 b
  5. 5. /stenlyman+1562.76 b
  6. 6. /clovek55+346.00 b
  7. 7. /rufi+200.50 b
  8. 8. /vlado+20.50 b
  9. 9. /ivan6464-500.00 b
  10. 10. /caeasar-1000.00 b