Slováci znova prehrali prehrali o gól, tentoraz s Fínmi

Fínsko - Slovensko 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

MP_MS2012_fin_svk_SITA_017MP_MS2012_fin_svk_SITA_017zdroj : AP/SITA
Kľúčové slová
H-skupina
nedeľa
Helsinki
Fínsko
Slovensko
sumár
komentár
HELSINKI 6. mája (SITA) - Slovenská hokejová reprezentácia neuspela ani vo svojom druhom zápase na 76. majstrovstvách sveta, keď v nedeľu prehrala v helsinskej Hartwall Arene v H-skupine s domácim Fínskom 0:1. Zverenci Vladimíra Vůjtka držali krok s favoritom počas celého stretnutia, ale brankára Vehanena neprekonali ani raz.
Slováci ustáli úvodný tlak severanov, ale v 8. min pri avizovanom vylúčení otvoril bekhendom skóre Pesonen. V druhej časti sa skóre nezmenilo napriek niekoľkým šanciam na oboch stranách. V III. tretine hral slovenský tím niekoľkokrát v oslabení, ale J. Laco chytal výborne.
Zaujímavosťou je, že domácim reprezentantom stačilo na plný bodový zisk z úvodných dvoch duelov streliť iba dva góly. Musžtvo SR opäť prehralo gól - v piatok podľahlo Kanade 2:3. Slováci prehrali s Fínmi ôsmykrát za sebou, naposledy sa im podarilo tohto súpera zdolať na MS 2004 v Česku.
Fínska reprezentácia nastúpila na nedeľňajší súboj v retrodresoch na pripomenutie zisku strieborných medailí na ZOH 1988 v kanadskom Calgary.

H-skupina:
Fínsko - Slovensko 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Gól: 8. Pesonen (Granlund, Immonen)
Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bulanov, Olenin (obaja Rus.) - Dahmen (Švéd.), Wilmot (Kan.), 12 855 divákov

Zostavy:
Fínsko: Vehanen - Hietanen, Mäenpää, Salmela, Niskala, Väänänen, Järvinen, Kukkonen, Jaakola - J. Jokinen, M. Koivu, V. Filppula - Granlund, Pesonen, Immonen - N. Kapanen, Joensuu, Komarov - Pyörälä, Kontiola, Pihlström

Slovensko: J. Laco - Sekera, Baranka, Graňák, Chára, Starosta, Vydarený, Sersen - Radivojevič, T. Kopecký, Marcel Hossa - L. Hudáček, Surový, Šatan - Tatar, J. Mikúš, Michel Miklík - Marcel Haščák, Bližňák, Bartovič

Slovákom sa podarilo ustáť úvodný nápor domáceho kolektívu a v 2. min dokonca vystrelil L. Hudáček, ale Vehanen nemal s jeho pokusom problémy. Potom sa na chvíľu dostali k slovu slovenskí reprezentanti, ale fínsky gólman si poradil so strelami Radivojeviča a Surového aj s tečom Mikúša. V 7. min unikol po pravej strane L. Hudáček, pred bránkou našiel tiesneného Radivojeviča, ktorý vystrelil do betónov Vehanena. O minútu neskôr rozjasal domácich priaznivcov Pesonen, keď pri avizovanom vylúčení jedného zo Slovákov bekhendom spomedzi kruhov otvoril skóre - 1:0. Nasledovala presilovka pri vylúčení Haščáka, ale J. Laco nemal veľa práce. Už v rovnovážnom stave potiahol puk do útočného pásma práve Haščák, jeho strela Vehanenovi vypadla z lapačky, ale Marcelovi Hossovi chýbal kúsok, aby puk poslal do bránky.
Druhú tretinu odštartovala delovka Cháru, ktorú Vehanen neudržal a Šatan takmer dostal puk do bránky. Na druhej strane tvrdá strela Joensuua aj s prispením teču narobila problémy Lacovi, puk odpálil Starosta. Následne predviedol vynikajúci defenzívny zákrok aj Vydarený. Po nevyužitej presilovke Fínov prišla šanca Slovákov, no Šatanova strieľaná prihrávka preletela tesne vedľa bránky súpera. Pyörälä si o chvíľu na trestnej lavici odsedel celé dve minúty za podrazenie a nepresným zakončením sa skončil aj únik L. Hudáčka.
Snahu slovenského mužstva o vyrovnanie v III. tretine zahatali vylúčenia Graňáka, Sekeru a Cháru. Fíni tlačili, ale brankár J. Laco previedol viacero skvelých zákrokov, blysol sa pri pokusoch Salmelu, Mäenpääho, M. Koivua aj J. Jokinena. S pribúdajúcim časom sa Slováci tlačili pred Vehanena, ale na vyrovnanie nevyužili ani 40-sekundovú hru bez brankára.


fr;jm;ko

Pridaj komentár

Najčítanejšie články
TOP 10 v tipovacej súťaži
  1. 1. /8ivko8+11551.42 b
  2. 2. /orangutan+11535.72 b
  3. 3. /lienocka+2823.89 b
  4. 4. /ESTYyy+2066.00 b
  5. 5. /stenlyman+1562.76 b
  6. 6. /clovek55+346.00 b
  7. 7. /rufi+200.50 b
  8. 8. /vlado+20.50 b
  9. 9. /ivan6464-500.00 b
  10. 10. /caeasar-1000.00 b